Forhandler login
Hanoi loungestol

Asiatisk håndværk i skandinavisk design

Hanoi stoleserien er resultatet af et vellykket samarbejde mellem Cinas og den danske designer Christian Leth.

Hanoi stoleserien er resultatet af et vellykket samarbejde mellem Cinas og den danske designer Christian Leth.

Med vores Hanoi stoleserie har vi forenet det asiatiske håndværk ”spun bamboo” med klassisk og enkelt dansk design. Resultatet er en stilren stoleserie, hvor du får det bedste fra begge verdener… og endda kan have en god smag i munden over en bæredygtig produktion. Alle forme til møblerne er specialudviklet og produceret i Danmark.

Fra bambushøst til færdig stol
Vi anvender kun bambussorten NỨA til Hanoi-serien, da den er ekstrem fleksibel og velegnet til produktion af stolesæder.

1. Efter bambusstokken er fældet, bliver den skåret op i kortere længder og flækket flere gange på langs. Derefter bliver det transporteret ad floder eller med lastbil til nærområdet tæt på produktionsstederne.

2. Bambussen bindes sammen til klynger og lægges i vand i cirka tre måneder. Det forstærker materialet og øger fleksibiliteten. Herefter tørres materialet i solen i en uge.

3. Den tørrede bambus bliver sendt videre til forarbejdning i lokale værksteder. For mange risbønder er arbejdet med bambushåndværket en ekstra indkomst i stille perioder.

4. De fleste bruges en machete til manuelt at flække og bearbejde bambussen til en strimmel. Strimlerne samles i cirkler, så den til sidst danner en rund skive, som dernæst formes efter en specialudviklet form.

5. Bambussædet limes op og slibes. Mellemrummene fyldes med en naturlig filler, der består af en ris- eller stenpulverblanding. Til slut slibes og lakeres det færdigstøbte bambussæde fire-fem gange, inden det til sidst monteres på det elegante og lette metalstel.

Hvorfor vælge bambus?
• Bambus er en af de mest miljøvenlige og bæredygtige ressourcer på jorden
• Bambus regenererer sig fra eksisterende rodnet
• Bambus vokser ekstremt hurtigt og er klar til høst inden for 4-6 år
• Bambus giver 25 gange mere træ per hektar, per år end traditionelle løvskove
 
Designer Christian Leth
Christians er både uddannet ingeniør og industriel designer. Han er kendt for sine innovative og nyskabende designs, der ofte tager udgangspunkt i et bestemt materiale, en produktionsteknik eller en speciel form, som han finder interessant at udforske og anvende i en ny kontekst.
Christian fokuserer på at forene form, materiale og æstetik, så helheden fremstår harmonisk og funktionel. Dermed læner han sig op ad den traditionelle skandinaviske designstil - blot i mere banebrydende og bæredygtige materialer.